×

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

gepolierde-betonvloer.be

Vergelijk gratis meerdere offertes

Wat is de prijs van gepolierde betonvloeren? Hoe wordt de prijs bepaald?

Een betonvloer leggen wint alsmaar aan populariteit. Daar waar betonvloeren vroeger enkel bij industriële toepassingen werden gelegd, zie je ze nu steeds vaker opduiken in particuliere woningen. Daar hebben ze vele voordelen natuurlijk veel mee te maken. Betonnen vloeren zijn stevig en onderhoudsvriendelijk, en zien er ook nog eens strak en modern uit.

Maar zijn ze ook goedkoop? Hoeveel kost het leggen van een betonvloer gemiddeld? En wat is de kostprijs voor de alternatieven? In dit artikel zoeken we het uit!

In dit artikel:


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een (gepolierde) betonvloer laten leggen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een moderne en onderhoudsvriendelijke betonvloer!

Benieuwd naar het tarief van een professionele vakman?

Vergelijk prijzen van betonvloer specialisten in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Met een (gepolierde) betonvloer kies je voor een moderne en onderhoudsvriendelijke vloer. Benieuwd hoeveel het kost om je vloer te laten leggen? Vraag hier gratis offertes aan, en vergelijk!

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
betonvloer specialisten

aanvraag starten


geepolierde betonvloer © Shutterstock - Onder andere de oppervlakte van je vloer zal de prijs bepalen

Welke factoren bepalen de prijs?

Voor we richtprijzen meegeven, is het interessant om eerst eens te kijken welke factoren de hoogte van de prijs bepalen. Want zoals bij veel zaken zal ook de prijs van een betonvloer worden bepaald door verschillende factoren.

Dit zijn de voornaamste factoren.

Oppervlakte

Uiteraard zal de oppervlakte een belangrijke rol spelen in de totale kostprijs van je project. Hoe groter de oppervlakte van je vloer, hoe hoger de kostprijs.

Aan de andere kant zal de prijs per m² ook dalen naarmate je een grotere oppervlakte legt. Dat komt omdat het storten van beton nagenoeg even snel gaat voor kleine als voor grote oppervlakten. Dat is bijvoorbeeld anders bij het leggen van een tegelvloer of het leggen van klinkers. Daar zal een grote oppervlakte zorgen voor een stijging van het aantal arbeidsuren.

Moeilijkheidsgraad

Leg je de betonvloer in standaard vormen en formaten, dan zal het hele proces veel sneller gaan dan wanneer een aannemer rekening moet houden met speciale vormen, hoeken en kanten.

Bij een betonvloer met speciale vormen hou je dus best ook rekening met een hogere prijs.

gekleurde betonvloer © Shutterstock - Een betonvloer in een bepaalde kleur leggen heeft een invloed op de prijs

Afwerking

Een standaard betonvloer is naadloos en grijs. Maar je hebt tegenwoordig vrij veel invloed op het uitzicht van je betonvloer. Zo kan je bijvoorbeeld voegen laten slijpen in je betonvloer, zodat het lijkt alsof je betonnen tegels hebt liggen. De afmetingen van de tegels kan je bovendien zelf bepalen.

Ook het toevoegen van kleurpigmenten is tegenwoordig geen enkel probleem meer. Een betonvloer kan je laten leggen in gelijk welke kleur, al kiezen de meeste mensen uiteraard nog steeds voor grijswaarden.

Je betonvloer zo'n speciale afwerking geven heeft natuurlijk een invloed op de prijs.

Impregneerlaag

In vele gevallen wordt er ook nog voor gekozen om de betonvloer een bijkomende beschermlaag te geven. Men spreekt dan over het coaten of het impregneren van de betonvloer. Deze beschermlaag dient om de betonvloer te beschermen tegen vuil en vlekken.

Wil je de betonvloer laten impregneren, reken dan op een bijkomende kostprijs van zo'n 8 euro per m².

Gepolierde betonvloer - Prijs per m²

Een gepolierde betonvloer is een standaard massieve betonvloer, die nadien ook nog gepolierd wordt, een behandeling om de vloer een egale en gladde oppervlakte te geven. Net zoals een standaard betonvloer heeft ook een gepolijste betonvloer een minimale opbouwhoogte van 7cm. Qua vloerdikte is dit veel, maar het voordeel is wel dat je geen chapelaag nodig hebt. Heb je toch niet zoveel opbouwhoogte ter beschikking, dan kan je ook kiezen voor een alternatief met een lagere opbouwhoogte, zoals een gietvloer met betonlook.

Net zoals bij standaard betonvloeren kan ook hier de prijs schommelen als naargelang de moeilijkheidsgraad en de afwerking die je wenst. De prijs van gepolierde betonvloeren kan daarom schommelen tussen de 50 en de 120 euro per m².

Alternatieven - Prijs per m²

Gepolierde betonvloeren hebben een aantal interessante alternatieven. Welke alternatieven zijn dit? En hoeveel bedraagt de prijs voor deze vloeren?

Printbeton

Net zoals een gepolierde betonvloer is een printbetonvloer een massieve betonvloer met een minimale opbouwhoogte van 7 cm. Je hebt dus voldoende opbouwhoogte nodig om deze vloer te kunnen leggen.

Daar waar de gepolierde betonvloer een gladde en glanzende oppervlakte krijgt, zal men bij een printbeton vloer de oppervlakte een bepaalde structuur geven. Zo kan je de betonvloer een look van hout, kasseien of natuursteen geven.

Men plaatst hiervoor een mal op de gedroogde betonvloer, met de print van het materiaal dat je wil imiteren. Het voordeel van deze techniek is dat dit type vloer vaak goedkoper is dan het type vloer dat je wenst te imiteren. Zo is een printbeton vloer met houtlook vaak goedkoper dan een echte houten vloer.

Voor een vloer in printbeton mag je rekenen op een prijs die schommelt tussen de 70 en de 100 euro per m².

Gietvloer met betonlook

Wil je graag een betonvloer, maar heb je niet de minimale 7cm opbouwhoogte ter beschikking? Dan kan je kiezen voor een gietvloer met betonlook als alternatief. Zo'n cementgebonden gietvloer is doorgaans slechts enkele millimeter dik. Ideaal dus wanneer je slechts een beperkte opbouwhoogte hebt.

Naast hun beperkte dikte hebben cementgebonden gietvloeren nog een aantal andere voordelen. Zo zijn ze makkelijk te plaatsen, en kunnen ze geplaatst worden in verschillende kleuren.

Voor een gietvloer met betonlook reken je best op een prijs tussen de 75 en de 120 euro per m².

Gratis offertes voor het plaatsen van een (gepolierde) betonvloer

In dit artikel kunnen we je natuurlijk enkel richtprijzen meegeven. De echte prijs die je zal moeten betalen, hangt af van specifieke omstandigheden. Bovendien verschillen de prijzen ook van aannemer tot aannemer.

Je doet er dus goed aan om prijzen op te vragen bij verschillende specialisten. Dit kan je doen via onderstaand formulier. Op basis van jouw gegevens gaan wij op zoek naar geschikte specialisten in jouw buurt. Zij zullen je vervolgens elk een gratis offerte op maat voorleggen.

Alle offertes zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.


betonvloer specialisten
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Prijs van betonvloeren: het complete overzicht
Polybeton terras plaatsen: hoe ga je te werk?
Gratis offertes voor betonvloeren